Ar norėtumėte pasivaišinti šokoladu, kurio sudėtyje net 50 procentų jautienos?

Sutikite, net sunku  įsivaizduoti, kad raudona mėsa galėtų būti skanaus šokolado sudedamoji dalis. Tačiau Naujojoje Zelandijoje gyvenantis maisto technologas sutinka lažintis, jog šokoladas pagamintas pagal jo sugalvotą receptą taps vienu iš populiariausių.

Kuo ypatinga to šokolado receptūra?

Vieną gražią dieną AgResearch Ltd. maisto technologui Mustafa Farouk‘ui galvon šovė netikėta mintis: įdomu, kas būtų suderinus du gan skirtingus produktus? Mėsa, jo manymu, net ir ateity išliks pagrindinis baltymų ir kitų naudingų mikroelementų šaltinis, o šokoladas, sutikite, yra skanus ir daugelio mėgstamas gardumynas.

beef-chocolate-600x338

Savo bandymams M. Farouk‘as pasirinko Waikato veislės jaučio lieso kumpio išpjovą. Mėsą susmulkino, o teisingiau sutrynė į pastos pavidalo masę. Šis ruošinys, kurį M. Farouk‘as pavadino „jautienos sviestu“, Devenporto šokolado fabrike, pridėjus papildomų priedų, kurie sudarė antra tiek gaminio masės, virto šokoladiniu desertu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *