Sutikite, net sunku įsivaizduoti, kad raudona mėsa galėtų būti skanaus šokolado sudedamoji dalis. Tačiau Naujojoje Zelandijoje gyvenantis maisto technologas sutinka lažintis, jog šokoladas pagamintas pagal jo sugalvotą receptą taps vienu iš populiariausių.
Kuo ypatinga to šokolado receptūra?
Vieną gražią dieną AgResearch Ltd. maisto technologui Mustafa Farouk‘ui galvon šovė netikėta mintis: įdomu, kas būtų suderinus du gan skirtingus produktus? Mėsa, jo manymu, net ir ateity išliks pagrindinis baltymų ir kitų naudingų mikroelementų šaltinis, o šokoladas, sutikite, yra skanus ir daugelio mėgstamas gardumynas.
Savo bandymams M. Farouk‘as pasirinko Waikato veislės jaučio lieso kumpio išpjovą. Mėsą susmulkino, o teisingiau sutrynė į pastos pavidalo masę. Šis ruošinys, kurį M. Farouk‘as pavadino „jautienos sviestu“, Devenporto šokolado fabrike, pridėjus papildomų priedų, kurie sudarė antra tiek gaminio masės, virto šokoladiniu desertu.