9 pavojingi maisto produktų deriniai, kurių geriau vengti

Mėgavimasis  maistu ir valgymas vardan malonumo, o ne išalkus, bei persivalgymas yra šių dienų visuomenės rykštė. Visi kuo puikiausiai žinome, kad nesveika valgyti „greitą maistą“ ar pusfabrikačius, bet ar jūs iš tikrųjų žinote kokių produktų derinių geriau vengti? Manoma, jog kai kurių maisto produktų deriniai gali sukelti sveikatos sutrikimus. Atkreipkime dėmesį į 9 derinių sąrašą ir įsiminkime, kokių produktų geriau kartu nevalgyti.

  1. Vaisiai valgio metu ar iškart pavalgius

Fruit-basket-Sarah-Barker-e1425305707978

Kodėl? Vaisiai veikiami seilių fermentų pradedami virškinti dar burnoje, o galutinai baigiami įsisavinti plonosiose žarnose, skrandyje vaisiai būna labai trumpai – apie 20 minučių. Jei vaisiai valgomi kartu su javų produktais, mėsa arba jie yra džiovinti tada virškinamajame trakte užsilieka ilgiau ir gali pradėti rūgti bei pūti. Toks, vis pasikartojantis procesas, gali pažeisti vidines žarnų sieneles ir sukelti problemų. Štai kodėl vaisius dera valgyti atskirai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *